אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> גלר נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ-פ"ת ואח'

גלר נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ-פ"ת ואח'

תאריך פרסום : 19/07/2012 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום רמלה
2139-05
05/07/2012
בפני השופט:
עדנה יוסף-קוזין

- נגד -
התובע:
ירון גלר
הנתבע:
1. מגדל חברה לביטוח בע"מ
2. אבנר - אגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ
3. דן רכב ותחבורה ד.ר.ת בע"מ
4. כלל חב' לביטוח בע"מ
5. קרנית - קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים
6. אלדן שרותי דרך בע"מ

פסק-דין

התובע – ע"י עו"ד רונית משיח (משגב)

נתבעות 1-2 – ע"י עו"ד א' צחייק

נתבעות 3-4 – ע"י עו"ד א' קוזלובסקי

נתבעת 5 – ע"י עו"ד עומר שגיא

נתבעת 6 – ע"י עו"ד אסף בן משה

פסק דין

א. מבוא

1.התובע, נהג משאית, הועסק על ידי נתבעת 6, אלדן שירותי דרך בע"מ. בעבודתו נהג במשאית מ.ר. 16-873-15, אשר בוטחה יחדיו על ידי נתבעות 1 ו-2, מגדל חברה לביטוח בע"מ ואבנר איגוד לביטוח נפגעי רכב בע"מ. המשאית מיועדת להובלת כלי רכב והיא קרויה "מובילית". (להלן: "המשאית").

2.נתבעת 3, דן רכב ותחבורה ד.ר.ת בע"מ, היא הבעלים של רכב מסוג טרנזיט מ.ר. 65-279-35 ונתבעת 4, כלל חברה לביטוח בע"מ, היא המבטחת של רכב זה. (להלן: "הטרנזיט").

3.נתבעת 5 היא קרנית, קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים.

4.התובע טען בכתב התביעה כי הוא נפגע בשתי תאונות דרכים כדלקמן:

האחת, מיום 27.08.02, לגביה טען התובע כי נפגע "כאשר נפל מהמשאית תוך ירידה ממנה" ונפגע בקרסול רגל ימין ובגבו. (סעיף 9 לכתב התביעה המתוקן).

השנייה, מיום 01.01.03, לגביה טען התובע כי הוא נפגע כאשר נפל מטרנזיט אשר הובל על גבי המשאית. בכתב התביעה נטען כי התובע נפל מגובה רב שכן הטרנזיט הובל בקומה השנייה של המשאית ועקב כך נפגע באורח קשה, בין היתר בגבו, ברגליו ובידו השמאלית. (סעיף 10 לכתב התביעה המתוקן).

5.התובע טען כי שתי התאונות הן תאונות עבודה וכי הוא פנה למוסד לביטוח לאומי בתביעות לקביעת דרגת נכות. לטענת התובע, לאחר שהוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי קבעו כי נותרו לו נכויות בתחום האורטופדי בגין כל אחת מהתאונות, התובע עתר לאיחוד נכויות והוא הוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי, בגין פגיעותיו בשתי התאונות, כנכה בשיעור 54.5% ולאחר הפעלת תקנה 15, 82%.

6.התובע טען כי שתי התאונות הן תאונות דרכים כאמור בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975. (להלן: "חוק הפיצויים"). כן טען כי נתבעות 1-2 חבות כלפיו, בגין התאונה הראשונה, כמבטחות המשאית וכי נתבעת 4 חבה כלפיו, בגין התאונה השנייה, כמבטחת הטרנזיט. התובע טען לחלופין כי על נתבעת 6 מוטלת החובה לפצותו בגין נזקיו כמי שהייתה מעבידתו, בין היתר, בגין רשלנותה.

7.הן נתבעות 1-2 והן נתבעות 3-4 הכחישו בכתבי ההגנה את עצם קרות התאונות ואת נסיבותיהן וטענו כי התובע לא נפגע באירוע שהינו "תאונת דרכים" כהגדרתה בחוק הפיצויים. (סעיף 4 לכתב ההגנה של נתבעות 1-2. סעיף 10 לכתב ההגנה של נתבעות 3-4).

8.עניינה של החלטה זו הוא סיווג התאונות. (ר' החלטה מיום 09.12.09).

ב. התאונה מיום 27.08.02

9.ביחס לנסיבות התאונה הראשונה, התובע הצהיר בתצהיר עדותו הראשית כדלקמן:

"ביום 27.08.02 עסקתי בהכנת רצועות קשירה, הכנת הסטופרים והזזתם וזאת לקראת העמסת רכבים על המובילית, בשלב מסוים רציתי לרדת מהמשאית והלכתי על הרמפה לכיוון הירידה. ("הסקטים"), תוך כדי הליכתי על הסקטים החלקתי ונפלתי לארץ". (סעיף 4 לתצהיר).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ